ENG   -   NED  
    HOME   -   PRODUCTEN   -   CONTACT  
 
 


SOLAR BOILER SYSTEMEN

SOLAR HOME SYSTEMEN

SOLAR ZWEMBAD POMP

SOLAR LED & STRAAT VERLICHTING


 
 SOLAR HOME SYSTEMEN


Zonne-energie is ook een milieu vriendelijke oplossing als U in een gebied woont waar geen stroom- of watervoorziening voorhanden is. Het systeem heeft dan een batterij back-up waar de stroom in opgeslagen wordt zodat er ten alle tijden gebruik van gemaakt kan worden.
Dmv een inverter kunt U ook van een normaal 120Vac of 220 Vac netwerk in huis gebruik maken, in noodgevallen kan een generator aangesloten worden, die in gevallen wanneer er erg veel stroom gevraagd wordt tevens de batterijen kan laden.

Watervoorziening kan door een deepwell pomp direct op zonne-energie aan te sluiten op de put, het water moet dan wel van een goede kwaliteit zijn. Er kunnen zuiveringsfilters in de leiding geplaatst worden zodat het water als drinkwater te gebuiken is.

Zonnepanelen:
Voor het plaatsen van zonnepanelen heeft u in de meeste landen geen vergunning nodig, doe altijd even navraag bij de desbetreffende instantie.
Indien U zorgt voor voldoende ventilatie rond de panelen en de omvormer zal het systeem op de meest efficiŽnte wijze werken.
Een bijkomend voordeel in onze tropische omgeving is dat U extra isolatie van het dak krijgt waardoor het minder warm wordt in huis.

Er is al een 600wp systeem compleet met inverter excl installatie voor US$ 2.970.--